Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Συστατικά

Υλικά

 

 

  • 500 γρ. ελληνικά μαυρομάτικα βιολογικά φασόλια «οι γουμένισσες»
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. κόκκινο ξίδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες
  • 1 αγγουράκι τουρσί σε κύβους
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 


 

 

Εκτέλεση

  • Για τα μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα, βάζουμε πρώτα τα φασόλια σε νερό, να βράσουν για 5΄. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄. Αλατίζουμε την ώρα που βράζουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το αγγουράκι τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού.
  • Χτυπάμε το λαδόξιδο με μπόλικο αλατοπίπερο, να γίνει κρέμα. Περιχύνουμε και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.
Οι γουμένισσες Copyright © 2024 Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed