Ψητό Κοτόπουλο με μουστάρδα Θεσσαλονίκης

Συστατικά

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  • 40 γρ. μέλι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 70 γρ. μουστάρδα Θεσσαλονίκης @oigoumenisses
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 φέτες λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Ρίγανη φρέσκια
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Πάπρικα
  • 1 συσκευασία baby πατάτες
  • 3 καροτάκια μικρά κομμένα στα 2

Εκτέλεση:

Ανάβουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε το κοτόπουλο ολόκληρο και τις baby πατάτες γύρω γύρω. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, αλάτι το χυμό λεμονιού και το μέλι. Κάνουμε μασάζ, στο κοτόπουλο και στις πατάτες έτσι ώστε να πάει παντού το μείγμα. Τοποθετούμε στην κοιλιά το σκόρδο μας. Προσθέτουμε την ρίγανη το Θυμάρι και στο τέλος την πάπρικα. Ακουμπάμε ροδέλες λεμονιού επάνω στην κοιλίτσα του. Το υπόλοιπο μείγμα μουστάρδας το ρίχνουμε με λίγο νερό από πάνω. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μια ώρα και 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Επιβλέπουμε το φαγητό, ίσως χρειαστεί επιπλέον νερό.
Η μουστάρδα Θεσσαλονίκης από @oigoumenisses είναι μια ρευστή μουστάρδα με απαλή και χαρακτηριστικά γλυκιά γεύση.
Ταιριάζει σε όλα τα ψητά αλλά και σχάρας. Όταν την δοκιμάσετε θα καταλάβετε γιατί έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές που την αναζητούν μανιωδώς σε κάθε μπουκιά τους

Δημιουργός της συνταγής: @nikis_food
Οι γουμένισσες Copyright © 2024 Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed