Ελληνίδες παραγωγοί!

Έμπνευση παράδοσης…με σύγχρονη άποψη!
dimitra

Δήμητρα, Άννα & Μαρία
Το Story μας

Η Δήμητρα Δάρτση, γέννημα θρέμμα της περιοχής της Γουμένισσας του νομού Κιλκίς της Κεντρικής Μακεδονίας, εμπνεύστηκε και δημιούργησε τις «γουμένισσες» το 2000, ξεκινώντας από ένα μικρό εργαστήριο, την χειροποίητη παρασκευή τροφίμων. Γνωρίζοντας καλά τα προϊόντα και τις γευστικές παραδόσεις του τόπου, έμαθε να μοιράζεται το µόχθο και την αγάπη των ανθρώπων για τη γη. Από παιδί παρακολουθούσε τη μητέρα και τη γιαγιά της να διαλέγουν τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά από το κτήμα για να τα κάνουν, µε περίσσια τέχνη, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, σάλτσες και άλλες νοστιμιές.

Οικογενειακά γευστικά μυστικά, γλυκιές παραστάσεις και η αγάπη για την παράδοση ήταν που την ενέπνευσαν να μεταφέρει τις σπιτικές λιχουδιές στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων με την δημιουργία των «γουμενισσών».

egkainia prwtou ergostasiou

Εγκαίνια του πρώτου εργαστηρίου στη Γουμένισσα το 2000

stegnwma zymarikwn ston hlio

Στέγνωμα χειροποίητων ζυμαρικών στην αυλή κάτω από τον ήλιο

dimitra dartsi

Η Δήμητρα επί τω έργω το 2001

Το 2012 η κόρη της Άννα Κέζου, επέστρεψε από τις Βρυξέλλες όπου σπούδαζε, και ανέλαβε ενεργό ρόλο στην αναδιοργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης, δίνοντας νέα πνοή στο όραμα της Δήμητρας και το 2017 στην ομάδα των «γουμενισσών» εντάχθηκε η Θεσσαλονικιά Μαρία Κοσματοπούλου, που ολοκλήρωσε το δυναμικό δίδυμο των «Ελληνίδων Παραγωγών», με την πολυετή εμπειρία της στο marketing και τις πωλήσεις.

Το διάστημα αυτό η γυναικεία ομάδα των "γουμενισσών" ανέπτυξε με αγάπη πολλές νέες σειρές προϊόντων, μετεγκαταστάθηκε σε νέα μονάδα, εκσυγχρόνισε τον εξοπλισμό της και αναπτύχθηκε στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού εξυπηρετώντας σήμερα περισσότερα από 1000 καταστήματα τροφίμων και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

oigoumenisses

Τα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης προϊόντα οι "γουμένισσες", από τον πρώτο χρόνο κέρδισαν την αγορά και βρήκαν τη θέση τους σε μερικά από τα πιο ονομαστά delicatessen, καταστήματα τροφίμων, ξενοδοχεία και εστιατόρια και στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας μας.

egkainia prwtou ergostasiou

Συμμετοχή στην διεθνή έκθεση τροφίμων - ποτών Foodexpo 2012

stegnwma zymarikwn ston hlio

Παρουσίαση γλυκών κουταλιού

dimitra dartsi

Γευστική δοκιμή από σεφ στην Anuga

«Οι γουμένισσες» έχουν βραβευτεί κατά καιρούς από διάφορους φορείς και επιλέγονται από σεφ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

vraveia
ergostasio goumenisses

Η σημασία του R&D

Οι «γουμένισσες» σήμερα παράγουν χειροποίητα πάνω από 150 διαφορετικούς κωδικούς σε περισσότερες από 20 κατηγορίες, και αναπτύσσουν συνεχώς νέα delicatessen προϊόντα με έμπνευση τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις με σύγχρονη άποψη. Αλλά δεν σταματούν εδώ. Προσαρμόζουν συνταγές της διεθνούς σκηνής, σε μεσογειακό γευστικό προφίλ, ενώ αφουγκραζόμενες τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών, αναπτύσσουν προϊόντα vegan, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά για όσους ακολουθούν ένα εναλλακτικό τρόπο διατροφής. Με την δυναμική ομάδα τους στο Research & Development και επικεφαλής τον εμπειρότατο Τεχνολόγο Τροφίμων Χρήστο Βελιάνη, υπόσχονται νέες γευστικές εμπειρίες για το μέλλον.

To όνομα & το σήμα

Η Δήμητρα Δάρτση θέλοντας να τιμήσει τον τόπο όπου μεγάλωσε, έκανε οικογένεια και τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα, εμπνεύστηκε από το όνομα της περιοχής της Γουμένισσας, όπου μαζί με τις ντόπιες γυναίκες έφτιαχνε χειροποίητες νοστιμιές, «βάφτισε» τα προϊόντα της «οι γουμένισσες», ενώ το σήμα αποτελεί έμπνευση από αυθεντικό χειροποίητο ξυλόγλυπτο παράθυρο της περιοχής που τονίζει την αυθεντικότητα και αγνότητα των προϊόντων της και με το συμβολισμό του ανοιχτού παραθύρου, τη δήλωση των "γουμενισσών" σε νέες προκλήσεις, όνειρα και γεύσεις!

goumenisses

«Το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Πάϊκου, γεμάτο χρώματα και αρώματα της ελληνικής Μακεδονικής γης, οι παραδόσεις της Γουμένισσας, οι κουβέντες που λένε οι γερόντισσες στα χωριά, τα χέρια των απλών ανθρώπων που μαζεύουν τον καρπό, η φροντίδα των γονιών που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με την ελπίδα ότι ο κόσμος δεν είναι μόνο βιομηχανικός. Αυτά όλα είναι η έμπνευσή μου. Παρασκευάζω χειροποίητες νοστιμιές για εσάς με προσήλωση στην ποιότητα και την αγνότητα των υλικών μου. Με αυτές τις νοστιμιές που μεγάλωσα και εγώ τα παιδιά μου…»

Δήμητρα Δάρτση
Οι γουμένισσες Copyright © 2024 Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed