Παραγωγή

«Οι Γουµένισσες» είναι ο εύφορος τόπος, τα αγνά υλικά, η αξία των παραδόσεων, έµπειρα χέρια που µαγειρεύουν µε µεράκι, αλλά και επαγγελµατισµός, όραµα και φρέσκες ιδέες.

Το 2000, στο χωριό Γρίβα του όρους Πάικου, ανοίξαµε το εργαστήριό µας για να φτιάξουµε τις νοστιµιές που αγαπήσαµε παιδιά, βάζοντας στις συνταγές όσα µας µάθαν οι γιαγιάδες µας: διαλεχτά υλικά, τέχνη και αγάπη!

Λαχανικά και φρούτα εποχής, πρόβειο γάλα και αυγά φτάνουν στο εργαστήριό µας από τους παραγωγούς του Πάικου, για να γίνουν γλυκά του κουταλιού, σπιτικές µαρµελάδες, σάλτσες, τραχανάς και χυλοπίτες.

Η παραγωγή µας που ξεκινά το Μάιο, όταν η γη απλόχερα δίνει τους καρπούς της, λήγει το Φλεβάρη και είναι τόση, ώστε να επαρκεί για ένα έτος. Τα φρούτα της άνοιξης, τα λαχανικά του Αυγούστου, χειµωνιάτικα κάστανα και κυδώνια µαγειρεύονται στον καιρό τους µε τον παραδοσιακό τρόπο και συσκευάζονται µε δική µας φροντίδα, χωρίς συντηρητικά και υποκατάστατα.

Ένα από τα πιο αγαπημένα είναι το κυδωνόπαστο. Γίνεται χάρις σε µια παραδοσιακή συνταγή της Μακεδονίας που άντεξε στο πέρασµα των χρόνων. Είναι οι πιπερνιές, µια καταπληκτική παραδοσιακή τοπική µους µε πιπεριές, ντοµάτες και µελιτζάνες, η δηµοφιλής «Παραδοσιακή µουστάρδα της Θεσσαλονίκης», οι υπέροχες µουστάρδες µε µέλι και η πικάντικη, το ριζότο µε άγρια µανιτάρια, η έτοιµη σούπα τραχανά.

Οι µαρµελάδες και τα γλυκά κουταλιού «Οι Γουµένισσες» παράγονται µόνο από τα φρέσκα φρούτα του Πάϊκου, µε τους παλιούς παραδοσιακούς τρόπους του χωριού, αργά, σε µικρές χάλκινες κατσαρόλες. Έτσι οι γεύσεις τους µας φέρνουν εικόνες από τα παιδικά µας χρόνια.

Τα προϊόντα µας δεν περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά, ούτε γλυκόζη ή τεχνικές πηκτίνες. Για την παρασκευή τους δεν χρησιμοποιείται καν νερό παρά µόνο φρέσκο φρούτο. Έτσι έχουν περιεκτικότητα σε φρούτο πάνω από 90% και ελαφριά γεύση.

Με αγάπη για τις καλές γεύσεις και την διατροφική αξία της παραδοσιακής κουζίνας, «Οι Γουµένισσες» µαγειρεύουν σαν στο σπίτι τους και φιλοδοξούν να βρουν µια θέση στις κουζίνες όλου του κόσµου.

Οι γουμένισσες Copyright © 2021 Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed - AChecker