Gourmet hot dog με υλικά από τις " Οι Γουμένισσες "

Συστατικά

Το hot dog είναι ένα γρήγορο γεύμα που καλύπτει τις ανάγκες μας και στη συγκεκριμένη συνταγή για την πιο γκουρμέ εκδοχή του χρησιμοποίησα προϊόντα από τις " οι γουμένισσες ".
Μια εταιρεία που έχουν συγκροτήσει Ελληνίδες παραγωγοί διαθέτοντας ως πυξίδα τους το μεράκι και την παράδοση, με σύγχρονη άποψη.

Υλικά:

  • 4 τεμ. φραντζολάκια για hot dog
  • 500 γρ. λουκάνικα για σχάρα
  • 200 γρ. τσάτνει μπέικον " οι γουμένισσες "
  • 300 γρ. μαγιονέζα με εστραγκόν, σχοινόπρασο και λάιμ " οι γουμένισσες "
  • 300 γρ. σπαράγγια βιολογικά σε άλμη " οι γουμένισσες "
  • 250 γρ. κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. νερό
  • 250 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για τα σπαράγγια
  • 1 κουτ.σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Στραγγίζουμε τα σπαράγγια σε ένα σουρωτήρι για μακαρόνια έτσι ώστε να μείνουν όσο το δυνατόν πιο στεγνά κι αν χρειαστεί τα ταμπονάρουμε ελαφρά με μια πετσέτα. Σχίζουμε την μεμβράνη από τα λουκάνικα κάθετα με ένα μαχαίρι και την αφαιρούμε. Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε σε πολύ ψηλά κομματάκια τα λουκάνικα να μοιάζουν σαν χοντοκομμένος κιμάς. Τοποθετούμε μια σοτέζα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά από τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όταν ξανθύνει και μαλακώσει σβήνουμε με το τσάτνει μπέικον και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Ακολούθως ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε τον κιμά μέχρι να πιεί τα υγρά του. Παράλληλα σε ένα τηγάνι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αγελαδινό βούτυρο και αφού λιώσει το βούτυρο κουνώντας το τηγάνι προσέχοντας να μην καεί το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για τρία λεπτά μόνο ανακατεύοντας απαλά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας με λίγο ψιλικομμένο μαιντανό και τα διατηρούμε ζεστά.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα περνάμε λίγο από το τηγάνι. Τοποθετούμε τον κιμά στο κάτω μέρος του ψωμιού και πασπαλίζουμε το τριμμένο τσένταρ και έτσι όπως είναι ζεστός ο κιμάς θα λιώσει το τσένταρ. Επάνω από το τυρί ρίχνουμε μαγιονέζα και στο τέλος τα σπαράγγια σοτέ αφού κόψουμε λίγο τα κοτσάνια.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με μια παγωμένη μπύρα.

Δημιουργός της συνταγής: @nicolscooking.gr
Οι γουμένισσες Copyright © 2024 Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed