Ρεβύθια χυλωμένα

Συστατικά

Υλικά

 

•    1 φλ. τσαγιού ελληνικά βιολογικά ρεβύθια «οι γουμένισσες»
•    1 κρεμμύδι
•    1 κουτ. γλυκού αλεύρι
•    3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•    1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•    αλάτι
•    πιπέρι
•    1 κύβο λαχανικών

 


 

 

Εκτέλεση

•    Αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια να μουσκέψουν σε νερό με λίγη σόδα.  Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
•    Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα στραγγίζουμε.
•    Προσθέτουμε σε καθαρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι που έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα ανακατεύουμε να πάρουν γεύση από το τσιγαρισμένο κρεμμύδι.
•    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και νερό, το νερό, το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου.
•    Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε το μίγμα που θα έχουμε έτοιμο ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και το αλεύρι. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
Οι γουμένισσες Copyright © 2024 Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed