Φακές σούπα

Συστατικά

Υλικά

 

•    250 γρ. βιολογικές ελληνικές φακές «οι γουμένισσες»
•    2 κ.σ. ελαιόλαδο
•    1 μέτριο κρεμμύδι
•    2 καρότα
•    2 στίκ σέλερι
•    2 σκ. σκόρδο
•    2 φύλλα δάφνης
•    1 κ.γ. κύμινο
•    1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
•    1 κύβο λαχανικών  σε 1,5 λίτρο νερό
•    1 κ.γ. αλάτι
•    Μια πρέζα λευκό πιπέρι
•    Ένα κλωναράκι ρίγανη

 



 

 

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε τις φακές με κρύο νερό και τις σουρώνουμε. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το χοντροκομμένο κρεμμύδι, σε μικρές φέτες τα καρότα και το σέλερι.
  • Τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στη συνέχεια το κομμένο σκόρδο σε λεπτές φέτες μαζί με τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη και το κύμινο και ανακατεύουμε και κατόπιν προσθέτουμε τις φακές, τη ντομάτα κονκασέ και τον ζωμό.
  • Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 45-60  λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Στο τέλος λίγο πριν βγάλουμε τις φακές, ρίχνουμε και το αλάτι.
  • Σερβίρουμε τις φακές ζεστές σε βαθύ πιάτο. Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.σ ξίδι. Συνοδευτικά: ελιές, τουρσί.
Οι γουμένισσες Copyright © 2024 Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed